Når du starter Spybot S&D for fø;rste gang vil du få et lite vindu med en advarsel. Denne kan du gjerne lese siden det kan være av litt interesse for de som kjører bl.a Kazaa og lignende programmer. Ellers er det bare å trykke på OK.

Neste steg vil være å trykke på knappen Create Registry Backup. Når du så har gjort det kan du trykke på Next.

Så lønner det seg å søke etter oppdateringer for Spybot S&D.

For så å laste disse ned om det er noen.

Når du har gjort det vil Spybot S&D starte opp på nytt. Som du ser vil vinduet som du fikk opp første gang komme opp på nytt igjen. Om du er lei av å se det kan du huke av for ikke å vise beskjeden igjen og trykke på OK.

Det første du kan gjøre nå er å immunisere systemet ditt for angrep ved å trykke på linken Immunize i venstre feltet (se etter rødt ikon).

Du vil nå få opp en beskjed om hvor mange produkter som er blokkert. Første gang vil dette være 0.

Trykk på OK og trykk så på den grønne +'en som det står Immunize ved siden av nesten helt øverst i høyre felt.

Nå vil systemet ditt være beskyttet mot en god del angrep som kan komme fra spesielle hjemmesider og slikt.

Det neste vi skal gjøre er å beskytte Internet Explorer mot angrep fra diverse instanser. Du må nå gå på filmenyen og trykke på Advanced Mode.

Nå vil du få opp en advarsel.

Trykk Yes på denne og trykk på den grå tasten Tools som har blitt lagt til i det venstre feltet.

Deretter velger du IE tweaks.

Huk nå av de tre valgene så alle tre vil være valgt.

Nå vil du ha sikret maskinen mot at de fleste script kan endre på innstillingene til Internet Explorer.
Det vil si at du heller ikke vil ha tilgang til å endre bl.a startsiden. For å få det må du gå tilbake hit og huke vekk valgene for så å foreta endringene du ønsker. Deretter bør du velge de igjen så systemet fortsetter å være sikret mot slike angrep.

Hvis du deler maskin med andre kan det være lønnsomt å gå tilbake til Default Mode så de ikke starter Spybot S&D og endrer noen innstillinger der ved et uhell. Trykk igjen på Mode i filmenyen og trykk på Default mode.

Nå har du satt opp en grunnleggende sikring av systemet ditt. Dette vil kunne holde i de fleste tilfeller, men nye angrepsmåter kommer hele tiden. Derfor lønner det seg å oppdatere Spybot S&D og deretter sjekke maskinen din for spionprogrammer minst en gang i uken.
Dette kan du gjøre ved å velge Search for Updates i Update-menyen.