Start Virus Spionprogram

Nedenfor har jeg lagt ved linker til to programmer som scanner maskinen for spionprogrammer. Her anbefaler jeg Spybot S&D som fø;rstevalg siden jeg har gode erfaringer med dette. Det skader heller ikke om du legger inn begge om du vil det. Hvert program har sine sterke og svake sider. Når du nå har lastet ned og installert programmet må du kjøre en scan på systemet. Når den er ferdig vil du få opp en liste på hva som ligger inne av spionprogrammer på PC'en din.
Er du heldig kommer det opp en gratulasjon der det står at systemet ditt ikke inneholder noen type spionprogrammer.
Om du ikke er så heldig vil du se en liste over de spionprogrammene som scanneren fant. Her kan du velge om du vil fjerne alle spionprogrammene eller bare noen. Du står fritt til å velge, men det beste vil være å fjerne alle siden spionprogrammene gjerne reduserer systemytelsen på maskinen din eller i verste tilfelle kan være en fare for systemet.